Защо стискам палци за Холандия

Сега ще си послужа с проспекция, и нарушавайки естествената хронология на събитията, ще ви спойлерна част от историята от Амстердам. Тая плахи надежди, че някой още си няма фаворит в тазвечершния финал и евентуално, може би, ще го трогна и ще осигуря още чифт стиснати палци за оранжевите.

В Амстердам реших да измия съдовете. Не знам сблъсквали ли сте се някога с кухнята на любител на сирене от мъжки пол, но ще опитам да пресъздам Кошмара с думи – много мръсни съдове. Много на брой и много мръсни. Със засъхнали лепкави остатъци от сирене и сос по тях. И чаши. Някои – с няколкодневна утайка от кафе на дъното. И най-разнообразни по форма и размер халби, с различни лога на марки бира.

След като изключително внимателно измих всички халби (явно събирани с години) и въздъхнах: „е, останаха само скучните чаши за вода“, естествено, счупих чаша за вода. Скучна, ама сервиза остана от пет чаши.

Реших, че мисията на деня ще бъде да купя чаша. Оказа се обаче (каква изненада), че на центъра на Амстердам няма нито един магазин за домашни потреби. Затова пък изобилства от магазини за сувенири. И понеже холандците са ужасно въодушевени от световното първенство, магазините са пълни с оранжеви стоки – тениски, и знамена, и ключодържатели, и шалчета, и магнити… и чаши. Да купиш сувенир от Холандия на холандец не е най-гениалната идея, обаче да купиш чаша с логото на националния отбор е някак различно, нали?

Купих оранжева чаша с холандското лъвче и надпис „Holland“, а посвещението гласеше: „За спомен от годината, в която Холандия станаха световни шампиони“. Дотук добре – действието се развива в груповата фаза, а Холандия вече са на финал. И, ако наистина станат шампиони, от тази чаша ще излезе една добра история. Ако вземат обаче, че паднат на финала, ще се превърне в кофти спомен: „А, да, тази чаша ми я подариха в годината, в която загубихме на финала от Испания.“ Някак не е същото.

Та така – не слушайте разни главоноги мекотели, ударете едно рамо и стиснете два палеца за лалетата, а?

Добавка, след мача: по дяволите, Пол.

3 коментара

Filed under Из Европа

3 responses to “Защо стискам палци за Холандия

 1. Ел

  Ами, аз така и така не го следя и си нямам фаворит… убеди ме, стискам им палци xD Тоя октопод няма ли да го сготвят най-накрая ^^

  • Знаех си, че мога да разчитам на теб. 😀
   А октоподът не е виновен. Той бил англичанин. Толкова ще я свършат.

 2. София (от Русе)

  И аз бях за Холандия, ама след актьорските изпълнение на испанците и картоните на ебах-аз-рефера, „пропусната“ засада на първия пас преди гола.. Пичка им лелина дето се вика. xD
  Не купа трябва да получат те – Оскар заслужават. [:

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s